PEP 4 Teams

Uitgebreide  team- en heisessies zijn in veel organisaties een bekend, terugkerend fenomeen. De praktijk leert dat die sessies op zich best interessant en leerzaam kunnen zijn, maar dat het lange-termijn-effect slechts beperkt en/of kortstondig is. De goede voornemens en mooie plannen uit de sessie(s) blijft dan even hangen, totdat deze worden overstemd door allerlei andere prioriteiten, deadlines en praktisch ‘gedoe’.    

Bij PEP 4 Teams pakken wij teamsessies daarom in de basis heel anders aan. Geen teamsessie waar iedereen binnen zijn comfortzone zijn eigen ding kan doen. Wij dringen in de sessies  door tot de kern van het (inter)persoonlijke en het teamgedrag. Wij creëren daarbij de voorwaarden van de teamsessie die nodig zijn voor lange-termijn-succes.

Globale opzet PEP 4 Teams

Met de leidinggevende(n)/het management is er een voorbespreking met de PEP-trainers over de gewenste teamdoelen en -veranderingen. Ook wordt samen bepaald welke rol het management daarin wil (gaan) spelen, zowel in de PEP-training als op de werkvloer. Want de overdracht van de kennis en inzichten uit de teamsessie(s) naar de praktijk staat in PEP 4 Teams altijd centraal. Gezamenlijk worden daarin ook de team- en leidinggevende doelen, het aantal teamsessies, de duur, locatie et cetera bepaald.  

Als individuele teamleden heb je vooraf ook een persoonlijke meeting met psycholoog Arco Poot. Daarbij bespreken wij in vertrouwen aan welke persoonlijke doelen je wil werken. Wat wil je in je werk bereiken, welke kwaliteiten zet je daarbij in en welke niet? Waar loop je in de uitvoering van je plannen tegenaan? Hierbij maken wij naar wens gebruik van persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten. De uitkomsten worden daarin geheel vertrouwelijk behandeld, en vanuit jouw belang volgens de NIP-richtlijnen/gedragscode.
 

Na dit voortraject volgen één of meer teamsessiesDat kunnen meerdere dagdelen zijn, naar wens op één dag of gespreid. Een latere ‘terugkom-sessie’ om de effecten in de praktijk te bespreken en te versterken, blijkt in de praktijk zeer prettig en effectief. 

Door een combinatie van de PEP-technieken/werkvormen, gesprekken en opdrachten gaan wij in de teamsessies werken aan de gestelde persoonlijke en teamdoelen.

De deelnemers worden actief begeleid door de PEP-trainers/coaches vanuit onze PEP 3 V’s, Maar ook de bijdragen van de andere teamleden en  leidinggevende(n) zullen je waardevolle ervaringen, inzichten en feedback geven.
 

PEP 4 Teams is interactief maatwerk dat zich vooraf niet precies laat voorspellen. Wel staat vast dat alle oefeningen en interactie tot allerlei nieuwe inzichten en positieve veranderkracht leidt, zowel individueel als voor het team. 

PEP 4 Teams kan plaatsvinden op onze IchiGeki-locatie in Rotterdam-Ommoord plaatsvinden, maar in overleg ook op een locatie bij jullie in de buurt. Ook een PEP-teamtraining in de buitenlucht zoals op het strand of in een bos is mogelijk; dit geeft PEP 4 Teams extra lading en diepgang.   

Wij stellen daarvoor graag een maatwerk-voorstel/offerte op. Zie hier onze tarieven of leg geheel vrijblijvend je (offerte)vraag aan ons voor. 

 

Schuiven naar boven